Ansökningen är stängd och urvalsprocessen pågår för studentkoordinator hos Umeå universitet Holding.

Umeå universitet Holding letar nu efter en ny medarbetare till teamet. Brinner du för event, kommunikation och samarbeten samt har ett starkt intresse för innovation och entreprenörskap? I så fall ska du söka denna tjänst som studentkoordinator inom vårt innovationskontorsuppdrag!

Din uppgift blir att arbeta för ett ökat intresse för entreprenörskap bland studenter vid Umeå universitet och SLU, samt att bidra till att fler studenter känner till att Innovationskontoret vid Umeå universitet finns till och vad vi kan hjälpa dem med (framför allt affärscoachning, juridiskt stöd och finansiering av nya innovativa affärsidéer

I din roll kommer du bland annat att planera, genomföra och följa upp event, workshops och informationsträffar för målgruppen studenter. Du är ansiktet utåt och kommunicerar i olika kanaler och sammanhang, digitala och fysiska, för att stärka intresset för entreprenörskap och företagande. Du fångar upp idéer och ger initialt stöd och vägledning i hur man tar sin idé vidare hos Innovationskontoret och Umeås innovationsstödssystem. Du använder dig av både vårt och ditt eget befintliga nätverk samt etablerar nya kontakter med relevanta organisationer och institutioner vid Umeå universitet och runtom i Umeå.

Primära ansvarsområden

Dina primära ansvarsområden blir att:

  • Upprätta och ansvara för våra sociala medier (Facebook och Instagram), nyhetsbrev och annan kommunikation gentemot studenter
  • Planera och genomföra event, workshops och informationsträffar för studenter inom temat innovation och entreprenörskap
  • Upprätthålla och skapa nya samarbeten med exempelvis studentkårer, utbildningsprogram och aktörer inom det lokala innovationsstödssystemet
  • Ansvara för och arbeta tillsammans med våra två studentambassadörer

Din profil

För att passa i denna roll tror vi att du har viss erfarenhet och ett starkt intresse av att jobba med event, sociala medier och kommunikation samt av samarbeten. Vi tror även att du har ett starkt intresse för, och gärna viss erfarenhet och kunskap om, entreprenörskap och företagande.

Kanske har du erfarenhet från att ha arbetat med kommunikation och/eller event, från arbete inom innovationsstödjande verksamhet eller en startup, eller så har du provat på att driva ett eget företag. Vi tror att du är relativt nyexaminerad men har du upp till några års arbetslivserfarenhet efter dina studier inom relevant arbete ses det som meriterande. Du behöver även kunna uttrycka dig flytande på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du driven och kan arbeta självständigt samtidigt som samverkan i teamet är viktig. Du har en hög ambitionsnivå och är bra på att ta egna initiativ. Du tycker om att vara hjälpsam och stödjande, är relationsskapande och tar gärna nya kontakter. Att presentera inför grupp är du mycket bekväm med.

Vi erbjuder ett kreativt och stimulerande arbete där du träffar många drivna och kompetenta studenter, entreprenörer och trevliga kollegor. Teamet sitter i nyrenoverade lokaler på A Working Lab i Universum.

Låter det intressant?

Tjänsten är en allmän visstidsanställning heltid på två år inom projektet ”Ökat entreprenörskap vid universiteten i Umeå”. Umeå universitet Holding AB tillämpar 6 månaders provanställning.

Det går inte längre att söka till tjänsten och urvalsprocessen pågår.

Sista ansökningsdatum: 16 oktober 2022. Tillträde till tjänsten så snart som möjligt efter överenskommelse.

För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johannes Pers på telefonnummer 070-520 07 02 eller mejl johannes.pers@umuholding.se, alternativt Mats Falck på 070-524 64 84 samt mats.falck@umuholding.se.

Om företaget

Umeå universitet Holding AB är Umeå universitets holdingbolag som verkar för och medverkar till kommersialisering och nyttiggörande av idéer och forskningsresultat genererade av anställda och studenter vid Umeå universitet. Arbetet bedrivs genom egen operativ verksamhet, till exempel via uppdraget Innovationskontoret, samt tillsammans med våra dotterbolag Uminova Innovation, Expression Umeå och Umeå Biotech Incubator.