Affärsutvecklare till Umeå universitet Holding AB

Ditt uppdrag

Som Affärsutvecklare inom innovationskontorsverksamheten möter du främst idéer som befinner sig i ett tidigt skede av kommersialiseringsprocessen. Du ingår i ett team av innovationsrådgivare och affärsutvecklare, affärsjurist och IPR-strateg. Tillsammans bidrar ni till att identifiera idéernas behov av inledande aktiviteter, verifierar idéernas potential och strategier för att ta nästa steg i utvecklingen mot kommersialisering eller annat nyttiggörande. I rollen som affärsutvecklare deltar du även i vissa finansieringsbeslut kopplade till projektidéerna. Du är en coachande rådgivare som bjuder på ditt nätverk och din kompetens.

Din bakgrund

I den här rollen vill vi att du har en akademisk utbildning, gärna forskarutbildning, samt har mycket goda erfarenheter från arbete med utvecklingsprojekt. Vilket område du har valt att fördjupa dig inom är vi både öppna för och nyfikna på. Din erfarenhet inom affärsutveckling väger tungt. Den kan du ha fått genom att du själv gjort resan med ett startup, kanske som grundare, eller har haft en nyckelroll i ett bolag där du har skapat dig förståelse för innovations- och affärsutvecklingsprocesser. Kanske har du tidigare erfarenhet av licensering. Du förstår vikten av att bygga ändamålsenliga team och är nyfiken och intresserad av att ta del i andras framgång. Rollen som affärsutvecklare kräver goda kunskaper i engelska. Du har lätt för att sätta dig in i olika situationer och kan snabbt ta in ny information. Känner du igen dig?

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning i gränslandet mellan akademi och näringsliv, i en organisation som har ett tydligt uppdrag från universitetet. Du kommer att få möjlighet att sätta ditt avtryck i utvecklande av processer och nya arbetssätt, där målet är att bidra till utvecklande av innovationer och nya affärskoncept. Du och dina kollegor sitter i Uminova Science Park. Här återfinns även flera andra innovationsstödsaktörer, däribland Uminova Innovation, Umeå Biotech Incubator, Almi Invest och Venture Cup, vilket möjliggör ett nära samarbete. Vi har även lokaler i Sliperiet på Konstnärligt Campus, nära den kreativa inkubatormiljön Uminova Expression. Vi är ett tydligt kunskapsorienterat team med ett genuint intresse för forskning såväl som startup-bolag.

Intresserad?

Skicka in din ansökan så snart du har möjlighet, vi kommer att behandla urvalet löpande. Kontakta gärna Marlene Vikström på 070 420 85 00 om du har frågor om tjänsten. Välkommen med din ansökan!