Innovationskontor

UmU Holding bedriver Umeå universitets innovationskontor och fungerar som ett stöd till forskare, lärare och studenter i frågor kring nyttiggörande och kommersialisering av forskningsresultat och andra idéer med högt kunskapsinnehåll.

Vägen till oss går oftast via Umeå universitets innovationskontor.

Genom innovationskontoret ges möjlighet till rådgivning inom till exempel innovations- och affärsutveckling, patentering, immaterialrätt, affärsjuridik och finansiering. Genom innovationskontorsverksamheten finns även resurser att söka för att finansiera tidig  verifiering av forskningsresultat och nya idéer.
Umeå universitets innovationskontor är ett av 13 i Sverige.

För dig med en idé
Är du forskare, student eller anställd vid Umeå universitet och har en idé med högt kunskapsinnehåll. Fyll i länkad idébeskrivning så kontaktar vi dig.

Läs mer om innovationskontoret
Intresserad av mer information om innovationskontoret och innovationsstödet vid Umeå universitet?

Seminarium och workshops i IP-frågor

Vill du lära dig mer om patent och annan immaterialrätt? Vad behöver man som forskare tänka på avseende skydd av idéer och forskningsresultat för att underlätta nyttiggörande och kommersialisering?

Via UmUs innovationskontor erbjuder vi kostnadsfria seminarium i IP-frågor för forskare och doktorandgrupper. Vi erbjuder även workshops kring IP samt intellektuella tillgångar som skräddarsys efter era behov.

Vi kommer gärna och besöker er institution, bokar individuella besök i forskargrupper eller ger individuell rådgivning. Kontakta oss så berättar vi mer.